Predstavljamo novi X-Lock sistem alata za ugaone brusilice

Odgovara na sve

Skoro svaki X-LOCK pribor odgovara na standardne ugaone brusilice. Sa preko 130 proizvoda, sigurni ste. Dakle X-Lock ploča će da odgovara i na standardne brusilice koje postoje i na koje ste za zaljučavanje ploče koristili 2 prirubnice a i na sve X-Lock brusilice, nezavisno da li je Bosch, Makita ili neki drugi brend u pitanju.

Svrha ove promene je unificiranje pribora sa željom da korisniku bude mnogo lakše menjanje pribora. Ugaone brusilice postoje skoro 70 godina a za to vreme nije bilo velikih promena na njima osim naravno promena u pogledu snage, obrtnog momenta i generalne izdržljivosti. Po pitanju lakoće promene ploča, za standarne brusilice postoje i brzostezne navrtke koje donekle olakšavaju posao ali opet je na korisniku da odvrće i zavrće navrtku. Sa X-Lock sistemom, u pitanju je “klik” da biste ploču stavili i povlačenje prekidača – poluge, kako biste ploču skinuli. Toliko je jednostavno!

Aktivan odgovor

Sa zvukom „click“ koji se čuje kada namestite ploču, uvek znate da je pribor čvrsto i ispravno priključen na alat i da možete bezbrižno krenuti da radite. Bez potrebe provere.

Bez popravljanja radova

S’obzirom da nema navrtke da vam smeta u radu sa ugaonim brusilicama, sada je ravno brušenje moguće a površine nikada neće biti ogrebane.

Kompatibilnost

Skoro svi X-LOCK proizvodi su kompatibilni sa normalnim ugaonim brusilicama. Izuzeci su proizvodi koji imaju navoj, na primer dijamantske krune za bušenje.

To nije moguće, jer pribor zahteva odgovarajući X-LOCK mehanizam.

Ne, neće postojati adapter u prodaji.

Ne, to nije moguće zbog drugačije geometrije zupčanika.

Sigurnost

Da, X-LOCK sistem je uspešno testiran u ekstremnim uslovima kroz višestruki životni vek.

Unikatan X-LOCK mehanizam obezbeđuje da se disk ispravno i pravilno namontira na alat – čak i bez navrtki i pritezanja ključem. Kada disk klikne, stezne čeljusti zaključaju ploču na mestu.

Patentirani mehanizam sprečava otvaranje dok je mašina u radu.

Sve akumulatorske X-LOCK ugaone brusilice su opremljene sa ekstra brzom funkcijom kočenja „X-Brake“: ona obezbeđuje da se ploča zaustavi za manje od jedne sekunde nakon zaustavljanja uređaja – za povećanu sigurnost korisnika. Radi se na tome da korisnik uvek može pronaći rešenje i za električnu i za akumulatorsku ugaonu brusilicu.

Ne, prašina i prljavština ne mogu ometati niti zablokirati X-LOCK mehanizam. On je testiran u realnim uslovima kao i u ekstremnim uslovuma u zaprašenoj komori. Instrukcije za održavanje i čišćenje se mogu naći u uputstvu za upotrebu.

Ne, za razliku od običnih GWS brusilica, X-LOCK pribor je kodiran i ne može se namestiti pogrešno.

Dodatne informacije

Ime je proizašlo iz oblika i funckija sistema: X-LOCK mehanizam ima oblik slova „X“ a lock na engleskom znači zaključati i opisuje samu funkciju mehanizma.

Cene su minimalno više i za uređaje i za pribor.

Za lansiranje X-LOCK sistema, postojaće pribor od sledećih proizvođača – dok se mnogi drugi očekuju u bližoj budućnosti:

  • August Rüggeberg GmbH & Co. KG, Germany
  • DRONCO GmbH, Germany
  • Husqvarna Group, Sweden
  • Inter Abrasiv Co, Turkey
  • Klaus Eiche Diamantwerkzeuge GmbH, Germany
  • Osborn International GmbH, Germany
  • Sundisc Abrasives, Netherlands
  • TYROLIT Schleifmittelwerke Swarovski KG, Austria
  • VSM – Vereinigte Schmirgel- und Maschinen-Fabriken AG, Germany
  • WEILER ABRASIVES d.o.o., Slovenia

 

Pogledajte našu ponudu X-Lock brusilica ovde! Ponudu X-Lock pribora možete pogledati ovde!